Šesti protest u petak!

Šesti po redu protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u petak, s početkom u 18 sati...

Šesti protest u petak!
Šesti po redu protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u petak, s početkom u 18 sati, saznaje Nova.rs. Nakon okupljanja ispred Skupštine, planirano je da se građani upute ka Vladi Srbije.
Iako su se u javnosti pojavile informacije da će protest biti održan u subotu, na poslednjem sastanku opozicije odlučeno je da to, ipak, bude petak.
Kako saznajemo, plan je da nakon okupljanja ispred zgrade Narodne Skupštine u 18 časova bude održano nekoliko govora. Među govornicima će biti javne ličnosti, profesori i žrtve nasilja režima. Nakon toga, planirano je da se građani upute ka zgradi Vlade Srbije, aproći će se i pored Ministarstva prosvete.
U intervjuu za Novu kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je rekao da je tema ovog protesta obrazovanje i njegov značaj za izlazak iz situacije u kojoj se kao društvo nalazimo.
„Naše kolege su predložile da tema bude obrazovanje i ono što je Dragan Bjelogrlić lepo naglasio, a to su mladost, novi ljudi i novi energija. Siguran sam da će i na samom protestu i na bini biti nove energije, mladih ljudi, učenika, profesora koji će govoriti o tome koliko je obrazovanje značajno u ovako teškom trenutku za državu“, rekao je Zelenović u intervjuu za novine „Nova“.
Izvor/Nova/Foto/Screenshot/ Zorana Jevtic/REUTERS