53. po redu plivački maraton “Jarak - Šabac”

Ovogodišnji 53. po redu plivački maraton “Jarak - Šabac” organizuje se...

53. po redu plivački maraton “Jarak - Šabac”
Ovogodišnji 53. po redu plivački maraton “Jarak - Šabac” organizuje se u saradnji sa Savezom za plivanje na otvorenim vodama, a sama trka okupiće preko 50 plivača iz plivačkih klubova sa teritorije Srbije, Severne Makedonije i Mađarske. Trka će biti bodovana u okviru SRB OPEN WATER CUP-a 2023. Start trke je u selu Jarak u nedelju 06. avgusta u 11 časova, a dolazak plivača na cilj na plaži Stari grad očekuje se oko 14 časova. Po prvi put biće vršen uživo prenos trke preko Youtube kanala Saveza za plivanje na otvorenim vodama, tako da će publika na Starom gradu moći direktno da prati dešavanja na stazi dugoj 18,8 km.
Na plaži stari grad od 11:30 počinje takmičenje u pripremi najboljeg ribljeg kotlića, a do sada je prijavljeno preko 20 ekipa. Prijave su otvorene do petka 04. avgusta do 12h. U 12h počinju sportska nadmetanja: kajak trke, baskin, odbojka na pesku, pikado i streličarstvo, kao i bogat dečji program za sve mališane koji tog dana budu na plaži Stari grad. U 14:30 je proglašenje pobednika u takmičenju za najbolji riblji kotlić, a od 15h proglašenje pobednika 53. plivačkog maraton i dodela medalja.
Od 11 - 15 časova publiku će zabavljati “Loading” bend na centralnoj bini, a takmičare u pripremanju kotlića tamburaški sastav “Balkan akustik”.
Od 17h časova zakazana je dečja letnja žurka i pena party u prostoru “Mokamba”, a od 20h u Šabačkoj tvrđavi počinje koncert Saše Matića.
Pozivamo sve šapčanke i šapčane da nam se pridruže i uživaju u bogatom programu, da zajedno pozdravimo najbolje plivače!