Nasilnici koji su batinama ubili veterinara odgovaraće za teško ubistvo

Više javno tužilaštvo u Šapcu donelo je odliku da trojica osumnjičenih za prebijanje veterinara Borisa Dražića...

Nasilnici koji su batinama ubili veterinara odgovaraće za teško ubistvo
Više javno tužilaštvo u Šapcu donelo je odliku da trojica osumnjičenih za prebijanje veterinara Borisa Dražića (44) u Bogatiću 21. jula, budu sumnjičeni za krivično delo teško ubistvo.
Kako su saopštili iz šabačkog Višeg javnog tužilaštva oni su preuzeli slučaj od Osnovnog javnog tužilaštvo, koje je prvobitno vodilo istragu protiv osumnjičenih B. S. (22), L. Đ. (18) i D. D. (20).
- Više javno tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv B. S. (22) iz Prokuplja i L. Đ. (18) iz Bogatića zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 2 Krivičnog zakonika, dok je D. D. (20) iz Bogatića osumnjičen za krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika. Nakon preuzimanja predmeta sledi preduzimanje dokaznih radnji - rekli su u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
Podsetimo, Boris Dražić bio je omiljeni veterinar u Bogatiću. Kobne večeri je sa svojim rođakom bio u lokalnom kafiću. Trojica uhapšenih su se sukobili sa Dražićevim rođakom, a on je hteo da smiri situaciju i odbrani rođaka. - Napad se desilo ispred kafića, kad su veterinar i rđak krenuli kući. Trojica su ih napala. Boris je udaren, pao je na beton, a huligani su nastavili da ga šutiraju. On je bio onesvešćen. Hitno je transportovan prvo u šabačku bolnicu, a onda i za Beograd, gde je nekoliko dana ksnije preminuo od zadobijenih povreda - podseća naš izvor.