Politika privatnosti

Privatnost korisnika

Sajt Ipressportal.info za svoje funkcionisanje koristi izuzetno mali set informacija o svojim posetiocima poštujući njihovu privatnost.

Na ovoj stranici možete se u potpunosti upoznati sa podacima koje sajt Ipressportal.info može imati o vama i načinom njihove upotrebe, kao i promeniti određena podešavanja koja se tiču vaše privatnosti.

Personalizovani oglasi

Opcijom personalizovanih oglasa dozvoljavate pojedinim oglasnim mrežama preko kojih se klijenti oglašavaju na našim stranicama (Google i druge) da prikazuju oglase koji su u skladu sa vašim interesovanjima.

Ukoliko ne odaberete ovu opciju, reklame će vam se i dalje prikazivati, ali oglasne mreže neće reklame ni na koji način prilagođavati vašim navikama na Internetu što može dovesti do prikazivanja oglasa koji vam neće biti interesantni.


Korisnička porešavanja za prikaz personalizovanih oglasa trenutno se primenjuju samo za korisnike iz EEA (European Economic Area).

Sa načinom na koji Google personalizuje oglase za vas možete se više upoznati na stranicama Google.com gde takođe možete podesiti podešavanja za sve sajtove koji koriste Google oglase.

Kolačići (cookies)

Kolačić je mali komad teksta koji međusobno razmenjuju vaš veb pregledač (browser) i sajt koji posećujete, poput ceduljica na kojima je zapisano nešto što može biti od koristi sledeći put kada posetite sajt.

Ipresportal.info koriste kolačiće kao fudamentalnu web tehnologiju za nesmetano funkcionisanje sajta, pamćenje korisničkih podešavanja, ograničavanje broja popup reklama i slično. Korišćenje kolačića uvek možete onemogućiti u vašem veb pregledaču ali to može dovesti do lošeg korisničkog iskustva prilikom posete sajta jer Naslovi.net neće imati načina da zapamte vaša korisnička podešavanja, grad za koji svakodnevno gledate vremensku prognozu i slično.

Korišćenjem sajta automatski prihvatate i korišćenje kolačića od strane sajta Ipressportal.info.

Kolačići trećih strana

Ipressportal.info su kompleksan web sajt koji za svoj rad koristi i servise drugih kompanija radi nesmetanog funkcionisanja. Servisi trećih strana takođe mogu koristiti kolačiće u tehničkoj implementaciji za pravilno funkcionisanje svojih servisa koje Ipressportal.info koriste a onemogućivanje kolačića može dovesti do lošeg korisničkog iskustva.

Merenje statistike posećenosti

Kolačići trećih strana koriste se radi praćenja zbirne statistike posećenosti sajta Ipressportal.info.

Prikupljeni podaci su anonimizirani i ni na koji način nisu individualno vezani za korisnika već se obrađuju kao grupni podaci (ukupan broj poseta, ukupan broj otvorenih strana u određenom periodu i sl.)

Za zemlje iz EEA (European Economic Area) Ipressportal.info koristi sledeće servise za merenje posećenosti:

Korisnička podešavanja

Ipresportal.info pamte pojedina korisnička podešavanja kako bi prikaz sajta prilagodili vašim potrebama. Vaša korisnička podešavanja možete pogledati ovde.

Email adrese

U slučaju da ste se registrovali kao korisnik, Ipressportal.info u svojoj bazi poseduje vašu email adresu koja se koristi radi identifikacije korisnika prilikom logovanja.

Ipressportal.info neće na svojim stranicama objavljivati email adrese svojih korisnika niti će ustupati email adrese korisnika trećim licima ni pod kojim uslovima.

Ipressportal.info neće koristiti email adrese korisnika za slanje reklamnih sadržaja.