Napredni vašar demokratije

Srpska javnost danas je prisustvovala nesvakidašnjoj sceni...

Napredni vašar demokratije
Srpska javnost danas je prisustvovala nesvakidašnjoj sceni, predsednica Narodne skupštine ponudila je kao opciju za izlazak iz političke krize rešenje za koje je prethodno tvrdila da je protivno Ustavu. Kada nas je gospođa Brnabić obmanjivala, dok je tvrdila da je drugi jun kao datum za sve izbore neustavan ili danas kada je rekla da je to moguće?
Kupovina vremena i prebacivanje loptice u dvorište opozicije, nastojanje da se vreme za dijalog potroši, a da zaključak koji će preneti "nezavisni" mediji bude da je vlast ispunila sve. Za to vreme dok je Brnabić trošila vreme opozicije, slučajevi poput onog u Maloj Krsni ređali su se a sva potencijalna birališta naselile su hiljade onih čija je adresa nula. Posao obavljen na terenu, vreme potrošeno za stolom, trenutak je da se igra privede kraju. Pretposlednji čin je na delu, vlast će reći da je sve ispunjeno i da opozicija nema više razloga za nezadovoljstvo. Uradiće to, slagaće, a da neće trepnuti. Zašto bi, istina je da nisu ispunili baš ništa od uslova, ali to nije važno "slobodni" mediji su preneli da su ispunili sve, a oni će sada pristupiti poslednjem činu, pozvaće svoje sa druge strane.
Sada će na scenu stupiti spavači iz "opozicije", oni sa platnog spiska vlasti i baš oni će vam reći da su uslovi ispunjeni i da se izaći mora, naravno sve pod plaštom borbe za narod. Proglasiće pobedu u pregovorima i poručiti da je sada pravi trenutak da pobede u mnogim opštinama i gradovima i da je to početak, kraja ove vlasti.
Naravno da će doživeti ubedljiv poraz, a društvo još jedan težak šamar i razočarenje. Oni samo rade svoj posao, onaj za koji su dobro plaćeni, zato oni nemaju razloga za brigu za razliku od nas. Mogli bi uz kokice i pivo čekati rasplet situacije, mogli bi da se ne radi o nama i našim životima.