"Čivijaško svetsko prvenstvo"

Grad Šabac jedinstven je u Srbiji, jer jedini ima svoj Mundijal. Danas je u sali Šabačke gimnazije svečano otvoreno Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu...

"Čivijaško svetsko prvenstvo"

Grad Šabac jedinstven je u Srbiji, jer jedini ima svoj Mundijal. Danas je u sali Šabačke gimnazije svečano otvoreno Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu za učenike sedmog i osmog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Šapca. Dvanest osnovnih škola sa preko 120 učesnika danas će se boriti za titulu najboljih. Organizator ove manifestacije je Sportski savez grada Šapca, a pokrovitelj Grad Šabac. Prilikom svečanog otvaranja, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da glavni cilj Čivijaškog svetskog prvenstva promocija sporta među mladima, ali i druženje i podrška reprezentaciji Srbije u Kataru.

,,Svetsko prvenstvo u fudbalu trenutno je jedan od najznačajnijih planetarnih događaja. Za nas je ovo, 22. po redu, Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru još značajnije, jer učestvuje naš fudbalski nacionalni tim, na čijem čelu se nalazi fudbalska legenda Dragan Stojković Piksi. Da bismo atmosferu iz dalekog Katara približili i našem gradu, Sportski savez grada Šapca pod pokroviteljstvom Grada Šapca, organizovao je simbolično Čivijaško svetsko prvenstvo. Među 12 ekipa šabačkih osnovnih škola, podeljenih u nacionalne timove učesnika pravog Svetskog prvenstva, svi Šapčani danas imaju priliku da uživaju u fudbalskoj čaroliji naših mladih fudbalera. Siguran sam da učenicima ovo takmičenje posebno znači i da im je dalo dodatni podstrek da se bave fudbalom i sportom uopšte. Takmičarski duh, druženje, podrška nacionalnom timu Srbije u Kataru, sve je to deo današnjeg Čivijaškog svetskog prvenstva. Ovo takmičenje će i mladim fudbalerima ostati u najlepšem sećanju. Da tako bude, pobrinuo se Grad Šabac poklonivši učesnicima dresove i nagrade. Oni koji nisu mogli da odu u Katar, danas mogu da uživaju u Čivijaškom svetskom prvenstvu u Šapcu”, kazao je gradonačelnik Pajić.

Pobednik ovog takmičenja je ekipa Holandije koju je predstavljala Osnovna škola ,,Janko Veselinović” pobednik je Čivijaškog svetskog prvenstva. Drugo mesto na šabačkom Mundijalu osvojila je ekipa Nemačke iz Osnovne škole ,,Jevrem Obrenović”, a treće mesto zauzela je reprezentacija Portugala iz Osnovne škole ,,Majur”.