U nedelju počinje Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu

Danas je u Sokolskom domu održana konferencija za medije povodom Čivijaškog svetskog prvenstva u fudbalu...

U nedelju počinje Čivijaško svetsko prvenstvo u fudbalu

Danas je u Sokolskom domu održana konferencija za medije povodom Čivijaškog svetskog prvenstva u fudbalu koje će svečano biti otvoreno 27. novembra u 10 časova u sali Šabačke gimnazije.
Na početku konferencije prisutnima se obratio generalni sekretar Sportskog saveza grada Šapca, Dejan Popović, rekavši da ovu sportsku manifestaciju u kojoj su učesnici učenici osnovnih škola organizuju pod pokroviteljstvom Grada Šapca, a u cilju pružanja podrške fudbalskoj reprezentaciji Srbije koja se trenutno takmiči na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i promocije sporta, pre svega fudbala u gradu. Posebno je naglasio da je Šabac jedini grad u našoj zemlji koji na ovaj način organizuje podršku reprezentaciji Srbije.

,,Svih 12 osnovnih škola će učestvovati na Čivijaškom svetskom prvenstvu. Žrebom na sastanku direktora određeno je da svaka škola predstavlja po jednu reprezentaciju i to OŠ ,,Janko Veselinović“- Holandiju, OŠ ,,Laza K. Lazarević“ – Srbiju, OŠ ,,Nata Jeličić“ – Englesku, OŠ ,,Nikolaj Velimirović“ – Brazil, OŠ ,,Stojan Novaković“ – Katar, OŠ ,,Jevrem Obrenović“ – Nemačku“ , OŠ ,,Vuk Karadžić“ – Argentinu, OŠ ,,Majur“ – Portugal, OŠ ,,Vojvoda Stepa“ – Francusku“ OŠ ,,Jovan Cvijić“ – Japan, OŠ ,,Kralj Aleksandar Karađorđević“ – Belgiju i OŠ ,,Dositej Obradović“ – Španiju. Učesnici su učenici od sedmog do osmog razreda i za njih su obezbeđeni dresovi reprezentacija koje predstavljaju, kao i pehar i medalje za najbolje. Takođe i navijačke grupe će imati rekvizite, kako bi i atmosfera u sali bila istinski mondijalska“, istakao je Popović i pozvao ljubitelje sporta u gradu da u nedelju od 10 do 18.30 posete Šabačku gimnaziju i svojim prisustvom pruže podršku organizaciji prvog Čivijaškog svetskog prvenstva.

Sastav grupa određen je danas žrebom u Sportskom savezu. U A grupi su: Portugal, Španija i Belgija, u B grupi su: Engleska, Katar i Brazil, u V grupi su: Francuska, Holandija i Srbija, dok je u G grupi: Argentina, Japan i Nemačka. Biće odigrano 16 utakmica, timovi će igrati međusobno duele, a turnir će otvoriti duel Portugala i Belgije (Osnovne škole ,,Majur“ i ,,Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Prnjavora).

Konferenciji su prisustvovali i šef kabineta gradonačelnika Šapca Rista Ristić i član Gradskog veća za sport Marko Panović.