Nakon akademika, vladike i sportista Aprilska nagrada otišla u ruke Ani Brnabić

Dodeljivanje priznanja počasnog građanina grada predsedniku Aleksandru Vučiću...

Nakon akademika, vladike i sportista Aprilska nagrada otišla u ruke Ani Brnabić
Dodeljivanje priznanja počasnog građanina grada predsedniku Aleksandru Vučiću, jeste trend koji traje već nekoliko godina. Do skoro su se gradovi i simpatizeri vladajuće stranke, nadmetali ko će pre priznanje da uruči, u strahu da se neko drugi ne seti pre njih i udeli sličnu ili istu počast. Na ostale članove vladajuće stranke kao da su zaboravili i tako je bilo sve do juče. Grad Šabac se može pohvaliti da se prvi dosetio da uruči predsednici Vlade, Ani Brnabić, Aprilsku nagradu i Povelju počasnog građanina. Ovo najveće priznanje koje pojedinac može da dobije od jedne lokalne samouprave, dodeljeno joj je od strane gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića, a doneto je odlukom komisije. U kategoriji za "Ukupan razvoj i promociju grada Šapca", Ana Brnabić, stala je "rame uz rame" sa:
- RK "Metaloplastika", dobitnikom ovog priznanja za 2015. godinu
- Akademikom Dušanom Kovačevićem dobitnikom ovog priznanja za 2016. godinu;
- Generalnim direktorom Privrednog društva "Komeks d.o.o." Živoradom Arsenovićem, dobitnikom za 2017. godinu;
- Episkopom šabačkim vladikom Lavrentijem, dobitnikom ovog priznanja za 2018. godinu;
- Prim. dr Stevanom Stankovićem, dobitnikom ovog priznanja za 2019. godinu;
- Šabačkom muzičkom grupom Goblini i sportskom porodicom Fajfrić, dobitnicima ovog priznanja za 2020. godinu.
Tu nije kraj, Povelju počasnog građanina grada Šapca, pre Ane Brnabić dobili su novinarka Olja Bećković, akademik Dušan Kovačević, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović, Aleksandr Obradović uzbunjivač iz Krušika.
Ovom odlukom, reklo bi se, nisu zadovoljni građani Šapca - "Šta je ona dobro uradila za naš grad?" "Ovo je dno, dna. Kada će doći kraj njihovom bezobrazluku?" "Velika sramota za Šabac i svakog pristojnog stanovnika ovog grada." "Nekada poznat kao prvi grad u Srbiji po mnogim inovacijama danas je primer kako je lako pasti i srušiti sve ono dobro što je do sad urađeno." - samo su neki od komentara koji se nižu na društvenim mrežama. Da li je ovo još jedna odluka koja je doneta isključivo zbog interesa Srpske napredne stranke i samopromocije gradonačelnika Šapca, sa ciljem da se poboljša njegov već poljuljani unutarstranački rejting, ostaje da vidimo. Podsećanja radi, najveće priznanje grada Šapca, Aprilsku nagradu, u vidu ključa grada i plakete, koja se dodeljuje u nekoliko kategorija, prvi put je ustanovljeno 2015. godine u znak sećanja na dan kada je poslednji turski vojnik napustio šabačku tvrđavu 22. aprila 1867. godine.