Zdravstvene probleme Šapčani leče na društvenim mrežama

Svakodnevno smo zatpani velikim brojem pritužbi građana na rad...

Zdravstvene probleme Šapčani leče na društvenim mrežama
Svakodnevno smo zatpani velikim brojem pritužbi građana na rad Doma zdravlja i Opšte bolnice. Žalbe idu na račun svih odeljenja i ambulanti, a sličan je slučaj i sa lekarima. Pišu nam ljudi svoja iskustva koja nam se u nekim slučajevima čine neverovatnim. Nedostatak znanja, upitna humanost, neispravni aparati, neuredan prostor, neljubazno osoblje najčešći su razlozi pritužbi koje građani sada slobodno možemo reći masovno prosleđuju na adresu našeg portala.
Nemila dešavanja u porodilištu koja su za posedicu imala smrtni ishod bebe, nisu rešena. Ne mali broj sugrađanki pisao je o problemima kroz koje su prošle pri porođaju i postporođajnom borbom da se u prestoničkim bolnicama bebama omogući oporavak od propusta učinjenih pri porođaju. Istraga je najavljena, ali epiloga nema. Ne znamo da li su se propusti dogodili i ukoliko jesu ko za njih snosi odgovornost. Ovakav pristup doveo je do toga da se broj poroda u Šapcu značajno smanjuje, zato što se sve veći broj trudnica odlučuje za porođaj u Loznici ili Sremskoj Mitrovici. Šabac kao centar okruga i brojem stanovnika najveći grad došao je do toga da mu se deca rađaju po okolnim mestima jer u svoju bolnicu nemaju poverenja.
Trenutno je aktuelna tema o eventualnim dešavanjima u Novogodišnjoj noći na odeljenju ortopedije. Da li će se sprovesti nezavisna istraga u tom slučaju? Kako smo došli do toga da verovatno niko od nas ne veruje da hoće, a ćutimo?
Pronela se čaršijom vest da je doktor čekao na sanitet trideset minuta, kakva očekivanja mogu imati građani ukoliko je ovo tačna vest, a ne znamo da li je tačna jer se niko ne bavi kontrolom dešavanja u bolnici. Na čelu ove ustanove suprotno zakonu godinama se nalazi čovek postavljen partijskom linijom, poznat po javnom nastupu i činjenici da se milimetar nije napredovalo u saznanjima o tome šta se dogodilo u aferi koja je pratila javne nabavke, njegovu poziciju i poziciju koju je obavljala njegova supruga. Previše je pitanja, a odgovora nigde.
Glancalo se i sređivalo, očekivala se ministarka. Sređuje li se za funkcionere ili za pacijente? Bolnica kao da je oteta i neko se igra, pacijentima se ne pomaže, a kao vrhunac začaranog kruga sami sebi dodeljuju nagrade.
Ukoliko mislite da ne može gore, nažalost grešite, još veća dezorganizacija nalazi se u sektoru primarne zdravstvene zaštite. Dom zdravlja u Šapcu obmanjuje građane informacijama koje objavljuje na zvaničnom sajtu ustanove iznoseći datume i vreme rada ambulanti koji se ne poklapa sa stvarnim stanjem na terenu. Dom zdravlja je politički plen jedne interesne grupe koja sebe naziva političkim pokretom i koja ovu ustanovu po tvrdnjama radnika (koji žele ostati anonimni iz straha za sopstveni posao i bezbednost) preko predsednika upravnog odbora koristi za proizvodnju glasova i uz pomoć " stručnog lica" za javne nabavke za vrlo profitabilne transakcije. Predstavnici nekoliko mesnih zajednica tražili su da proverimo koliko koštaju kotlovi i ugradnja u njihovim ambulantama. Građani gube živote, pojedinci se bogate, nadležni ne reaguju, a narod ćuti i piše portalima.