Šabačka koncertna sezona u ritmu tanga

U četvrtak, 24. avgusta sa početkom u 20 časova, u sali Kulturnog centra Šabac...

Šabačka koncertna sezona u ritmu tanga
U četvrtak, 24. avgusta sa početkom u 20 časova, u sali Kulturnog centra Šabac, u nastavku Šabačke koncertne sezone 2023, nastupiće tango ansambl Libercuatro. Ovaj ansambl specijalizovan za tango repertoar već dugi niz godina nastupa u zemlji i inostranstvu sa instrumentalnim i vokalnim kompozicijama koje uključuju tradicionalni ali i savremeni tango. Ansambl je do sada nastupao na značajnim festivalima i manifestacijama, kao što su Nišville Jazz Festival, Novi Sad Evropska Prestonica Kulture, Kolarčeva zadužbina, Festival Bled, Festival svetske muzike Bitola, Festival plesa Šibenik, Letnji festival u italijanskoj Ćezeni i mnogi drugi.
Nakon koncerta, zainteresovani Šapčani će biti u prilici da se oprobaju u besplatnoj prezentaciji tango plesa i tako naprave svoje prve tango korake. Ansambl Libercuatro čine Aleksandar Mišović (vokal), Ksenija Ristić (klavir), Martina Dimić Radovanović (violina), Branko Džinović (bandoneon) i Boban Stošić (kontrabas). Uz muzičare će nastupiti novosadski tango par koji čine Dragan Ćulum i Nataša Knežević.
Ulaz na koncert i prezentaciju tango plesa su besplatni.
Ovaj događaj je deo "Šabačke koncertne sezone 2023" koju organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj koncertne sezone je grad Šabac. Sponzori su Elixir Fondacija i SET d.o.o. Donatori koncertne sezone su Lusi i Norm Hinman. U realizaciji ovog koncerta učestvuje i Ministarstvo kulture Republike Srbije.