Elixir Zorka - saopštenje za javnost

Elixir Zorka obaveštava javnost da je javna rasprava o Studiji procene uticaja na životnu sredinu projekta promene namene i adaptacije postojećih objekata...

Elixir Zorka - saopštenje za javnost

Elixir Zorka obaveštava javnost da je javna rasprava o Studiji procene uticaja na životnu sredinu projekta promene namene i adaptacije postojećih objekata u objekte za skladištenje opasnog i neopasnog otpada, koja je bila zakazana za sutra 4.11.2022. u 11h, OTKAZANA po nalogu Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, zbog konstatovane proceduralne greške.

Objava Ministarstva je dostupna na sledećem linku:
https://www.ekologija.gov.rs/obavestenja/procena-uticaja-na-zivotnu-sredinu/zahtevi/zahtevi-za-davanje-saglasnosti-na-studije-o-proceni-uticaja/obavestenje-elixir-zorka-mineralna-djubriva-sabac-otkazivanje-javne-rasprave-u-sapcu

Studija je od 24. avgusta dostupna na sajtu Ministarstva, u delu obaveštenja - procena uticaja na životnu sredinu - zahtevi za davanje saglasnosti na studije o proceni uticaja, odnosno na sledećem linku:

https://www.ekologija.gov.rs/obavestenja/procena-uticaja-na-zivotnu-sredinu/zahtevi/zahtevi-za-davanje-saglasnosti-na-studije-o-proceni-uticaja/elixir-zorka-mineralna-dubriva-doo-sabac-zahtev-za-davanje-saglasnosti-na-studiju-o-proceni-uticaja-na-zivotnu-sredinu-projekta-promene

Studija je od danas 3.11.2022.godine dostupna i u Odeljenju za inspekcijske i stambeno komunalne poslove Gradske uprave Šapca, u ulici Janka Veselinovića broj 20 u Šapcu.

O novom terminu javne rasprave Ministarstvo će blagovremeno obavestiti javnost.

Uprkos činjenici da je Elixir Zorka od utorka 1. novembra 2022. i narednih 7 dana U REMONTU, na društvenim mrežama trenutno zagađenje vazduha se i dalje dovodi u vezu sa našim radom. Kako bi se utvrdili svi izvori zagađenja, građane pozivamo na nastavak dijaloga i konstruktivnu saradnju. O svim temama i otvorenim pitanjima zainteresovani nam mogu pisati na mejl adresu ekoloskidijalog@elixirzorka.rs.


Termin za sledeću debatu u cilju pokretanja ekološkog dijaloga ćemo zakazati po prijemu Vaših pitanja i inicijativa.

Ističemo da je Elixir Zorka, kao predstavnik industrije u Šapcu, spremna da u svakom smislu podrži ekološke inicijative civilnog sektora i učestvuje u finansiranju Projekta sveobuhvatnog rešenja monitoringa kvaliteta vazduha u Šapcu, koji će omogućiti da se nedvosmisleno utvrde svi izvori aerozagađenja na koje se žale građani Šapca, a koji podrazumeva transparentan monitoring rada postrojenja Elixir Zorka i drugih izvora zagadjenja u koji će biti uključeni kompetentni stručnjaci i zainteresovana javnost.