Šabački semafori - agonija za vozače

Šapčani godinama muku muče sa zelenim svetlom za vozila na semaforu...

Šabački semafori - agonija za vozače
Šapčani godinama muku muče sa zelenim svetlom za vozila na semaforu koji se nalazi na raskrsnici Ulice Pocerske I Nikole Pašića: Naime za vozila koja se uključuju u Pocersku, zeleno svetlo neubičajno kratko traje, toliko kratko da zaista morate imati brze reflekse ne bi li prošli raskrsnicu. Ukoliko je ispred vas jedno ili više vozila situacija postaje beznadežna I postajete zarobljenik raskrsnice u trajanju od nekoliko minuta. Slična situacija je I na isključenju kod “Stop šopa” gde se za vozila koja se uključuju na obilaznicu zelene svetlo traje tek nekoliko trenutaka. Sa druge strane na raskrsnici kod nove Robne kuće iz pravca Kralja Milana trajanje crvenog svetla je neprirodno dugo.
Očigledno da osobe iz Sekretarijata za saobraćaj I pored žalbe građana odbijaju da izađu na teren i obave uvid u aktuelno stanje po kojima signalizacija funkcioniše. Postavlja se pitanje ko određuje njihov rad i kako. Da li neko proverava kako rade? I da li je njihov rad nepromenljiv? Pretpostavljam da neki stručnjak na osnovu projektovanog saobraćaja određuje kako će oni raditi. A šta ako je pogrešio? Ljudi jednostavno koriste druge saobraćajnice i ne odvija se sve u stvarnom životu onako kako je predviđeno. Zbog toga se stvaraju velike gužve jer semafor prekratko „drži zeleno”.
Izrada tehničke dokumentacije za korekciju funkcionisanja svetlosne signalizacije je neophodna u Šapcu da bi se smanjili zastoji i bespotrebna frustracija vozača na raskrsnicama.