Cirkus u Skupštini Šapca

Da je „Čivijada“ ove godine počela pre vremena...

Cirkus u Skupštini Šapca
Da je „Čivijada“ ove godine počela pre vremena, mogli smo se uveriti danas gledajući Skupštinu grada Šapca. Dan crnog humora i još crnje satire započeli su naprednjaci dok su usvajali izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna ove godine. Glasanje za svih 26. tačaka bi se već završilo do 10 sati da među „šabačkim parizerima“ nije sedeo odbornik Inicijative selo-grad Dragan Stanković. Naime, Stanković je kao i svaki „nerazuman opozicionar“ pokušao da skrene pažnju na nepravilnosti i probleme sa kojim se suočavaju poljoprivrednici . U svom „ataku“ na naprednu viziju omeo ga je ko drugi do gradonačelnik koji je imao ispade zrele za psihijatrijsku opservaciju. Obgrljenim rukama više puta je figurativno silovao govornicu pominjući, svinjsku kugu, boga i Zelenovića barem 200 puta.
Bolje nije prošao i neprisutni Srđan Mitrašinović koga je ni krivog ni dužnog optužio da sam baca kante u kanal Sava parka pa ih posle vadi zarad političkih poena. I sve to pred sopstvenom publikom koja mu je gromoglasno tapšala dok je verbalno onanisao. Ostali „parizeri“ danas se nisu oglašavali sem neke mučene doktorke koja je osetila potrebu da brani Pajića od Stankovića koji „nasrće“. Njeno izlaganje je bilo za nijansu gore od Svetlane Stanković iz Arhiva pre neko veče. Namunjena sa doktoratom medicinskog fakulteta Južnog Sudana, delila je packe odborniku Inicijative selo-grad koji je konačno shvatio onu poljoprivrednu „Ko sa naprednjacima ore, taj dupetom drlja“.
Inače sama skupština je protekla atmosferi iščitavanja brojki , smenjivanja, imenovanja, hvalisanja i veličanja dela Srpske napredne stranke. Vrhunac ludila se odigrao u poslednjem satu skupštine kada je za govornicu ponovo izašao gradonačelnik i pustio video snimak pozdrava građanima Šapca od Novaka Đokovića. Da li je čelnik grada Šapca hteo da kaže da Novak podržava šabačku vlast ili je jednostavno prolupao, teško je reći. Sam video-pozdrav nam izgleda "iznuđen" i naravno "zlouputrebljen" od stranke šabačkih buzdovana. Novak na snimku sem Šapčana pozdravlja i sve građane Srbije, tako da Novaku nemamo šta da zamerimo. Svakako on nije kriv što šabački mamlazi imaju jeftini parizer umesto mozga. Po završetku performansa i sam opozicioni odbornik Stanković je od muke digao ruke i napustio salu u kojoj su ostali sami parizeri koji su mogli da odahnu i zaključe preostalih 9 tačaka za 15 minuta. I tako se cirkus završi, što bi neko rekao, domaćinski i racionalno.