Zašto su šabaćki naprednjaci u panici

Šabac je u zadnjih par dana počeo da beleži porast broja stanovnika...

Zašto su šabaćki naprednjaci u panici
Šabac je u zadnjih par dana počeo da beleži porast broja stanovnika. I to ne bilo kakvih, nego onih koji su promenili prebivalište zarad kampanje SNS u Šapcu. Tako nam se može desiti da čovek koji je rođen i živi u Kuršumliji, promenom prebivališta izađe na glasanje u korist SNS u Šapcu. Ono što je očigledno je da je panika među šabačkim naprednjacima dostigla vrhunac. Objave upućene opoziciji na zvaničnim stranicama stranke svakim danom postaju sve agresivnije što odražava vidnu uznemirenost pred predstojeće izbore. Ali šta je ono što zapravo užasava naprednjake širom Srbije? Užasava ih pomisao na veliku izbornu izlaznost. Svaka matematika koja prebacuje 75% građana koji imaju glasački potencijal, SNS vodi u političku istoriju a samim tim i GO SNS Šabac. Ujedinjenje opozicije, nezadovoljstvo, afere i tajne su nešto što će svakako skupo koštati "samouverene" naprednjake.
Srbija mesto je postala mesto gde su sve javne nabavke i istrage poverljive. Preterana tajnost je problem, jer smo došli u situaciju da se iza tajne često kriju zloupotrebe, kriminal, korupcija, odsustvo rezultata. Dakle, nama je problem višak tajni. Uzmimo slučaj Belivuk. Ima toga još. A gde su tu "Jovanjica", "Krušik", "Savamala". I cena spomenika Stefanu Nemanji, proglašena je za državnu tajnu. Tajna je i ko su štampači letaka sa uvredljivim sadržajem, namenjeni opoziciji. Ništa bolja situacija nije ni sa premijerkom. Od kada je Ana Brnabić postavljena na čelo Vlade Srbije, imali smo razna neprijatna iznenađenja i probleme sa informisanjem javnosti. Sve što su radili proglašavano je strogo poverljivim. Građani nisu u mogućnosti da saznaju na šta se troši budžetski novac. Pri svakom rebalansu budžeta najveće stavke bile su označene strogo poverljivim, tako da građani, koji pune budžet, nemaju uvid na šta se njihov novac troši.
Tako smo dobili društvo gde se slobode ne ostvaruju u sistemu koji je servis građana, nego u potuljenim službama gde su i naši životi državna tajna. Ustvari, režim je za sebe sačuvao sve tajne, a nama ostavio pitanja. Tajna je i adresa stanovanja predsednika. Ko postavi to pitanje, to je udar na Srbiju i njenu stabilnost, ponovo se bude sile haosa i bezumlja.Ali, jedno više nije tajna. Predsednik ne može da sakrije svoju paniku uoči 17. decembra. Poziva i svoje čauše da joj ne podlegnu. Čak i oni koji su mu najviše podilazili, tražiće od njega istinu za koju on nikada nije mario.