Zašto krijete budžet od građana?

Pravni odbor Zajedno Šabac

Zašto krijete budžet od građana?

Prema Zakonu o budžetskom sistemu, lokalna samouprava je dužna da u roku od 15 dana od dana usvajanja budžeta isti objavi na svojoj internet stranici. Budžet grada Šapca je usvojen 21. decembra (inače nakon isteka zakonskog roka), što znači da je poslednji dan za objavu budžeta na internet stranici grada bio 5. januara. Do danas budžet nije objavljen.

Mi potpuno razumemo da je napredna vlast nesposobna da budžet usvoji u zakonskom roku, i dužnost nam je da na sledećim izborima speremo sramotu našeg grada što smo ikada imali tako nesposobnu vlast, ali neobjavljivanje budžeta nije nesposobnost, nego očigledna namera da se sakrije sramota jer budžet nazivaju „razvojnim“, a u njemu jedino razvijaju plate za članove Srpske napredne stranke koje su uvalili na teret svih nas.

Napredna gospodo, u ime građana Šapca zahtevamo da radite svoj posao, koji ste nelegitimno i nelegalno uz pomoć svojih kriminalnih saradnika preuzeli, i za koji uzimate naše pare iz budžeta grada, i da pod hitno objavite taj budžet.

Pravni odbor Zajedno Šabac