Okupani radikali propali - vratili se original radikali

Toma i Voja, tandem koji je devedesetih i dvehiljaditih ispod plave zastave...

Okupani radikali propali - vratili se original radikali
Toma i Voja, tandem koji je devedesetih i dvehiljaditih ispod plave zastave pronosio radikalsku ideju Srbijom. Kumovi u tandemu sa tada mlađanim Vučićem činili su trio za vatrene govore, incidente i ne retko versko, nacionalno i ratno huškanje. Puna usta patriotizma, oštra retorika i do perfekcije uvežbana gluma ljubavi ka domovini i narodu donosila im je veliku podršku i večito drugo mesto na izborima, dobro bili su nekada i treći.Stari drugari SPS i protivnik po meri, uhlebe se na budžetu, dogovore teme i glume opoziciju za sve pare. Tako to bilo dok lider Voja nije otišao u Hag da tu farsu učini još većim i sve pretvori u pravi rijaliti. Dok je Voja se tamo pravdao da nije imao veze sa ratom u koji je toliko pozivao i u koji je tolike ljude poslao, ratom koji je razorio jednu veliku državu, zavio republike u crno i posvađao narode do mere koja ni danas nije rešena.
Baš dok se „vojvoda borio" opet za Srbiju razume se, kumić Toma sa malim Alekom rešio da se osamostali i tako se rodilo novo čedo SNS. Baš onako kako je Voja nekada završio sa kumom Vukom, završi i sa kumom Tomom.Podelili se poslanički i odbornički klubovi, stari radikali ove novopečene, okupane radikale čašćavali su u parlamentima nesnošljivom bukom pri svakom obraćanju.
Oslobođeni Voje, okupani evropejstvom stari radikali krenuli su putem pobede. Tomislav pobeđuje Borisa i time u život vraća Vučića koji je doživeo težak poraz od da posetimo Đilasa. Vučić nesposoban da pobedi čak ni Đilasa zahvaljujući Tomi postaje neki faktor i sa starim drugarima SPS-om preuzima parlament. Do tada gubitnik na svim izborima kuje pakleni plan i kreće u njegovu rralizaciju. Prvo gazi drugare iz SPS-a, a potom na opšte iznenađenje i Tomu. Ide toliko daleko u poniženju Tome, da Radomir Nikolić sin Tomin ne glasa za oca da bude kandidat, već njegov glas odlazi Vučiću. Nakon toga nestaje iz stranke i javnog života Toma, a istu sudbinu doživljava i Radomir u Kragujevcu. Vučić je za to vreme neprikosnoven i samouveren, ima drugu ekipu žute Malog, Vesića, Trivan, Čomić...i DSS prvake Jovanova, Mladenovića, Popovića, Petkovića, Bakareca...
Potrajalo to duže od decenije, više od deset godina razaranja države i društva dovelo je do početne tačke, svi ti vaskrsli iz poraza žute vlasti i oprani radikali nisu dovoljni pa Vučić poseže za vaskrsenjen starih drugara Tome i Voje. Opet će ova tri jahača u isto sedlo pa u kampanju, nudiće bolje sutra, to je proizvod koji valjaju duže od trideset godina. Tu je i Dačić koji opet poručuje da će biti premijer. Za bolje sutra ipak ima nade, trio Voja, Toma, Vučić nikada zajedno nije pobedio na izborima, ako nastave taj niz i tradiciju poraza možda i bude bolje. Ma da, pominje se da će im pomoći čuveni Čeda Jovanović, to bi bilo zaista značajno pojačanje za siguran poraz i definitivno bolje sutra.