O kakvom Aljbinu Kurtiju govori predsednik GO SNS Šabac

Sudeći po predsedniku GO SNS Šabac Živanu Bajiću...

O kakvom Aljbinu Kurtiju govori predsednik GO SNS Šabac
Sudeći po predsedniku GO SNS Šabac Živanu Bajiću, Kosovsko pitanje se iz Brisela preselilo pravo u Šabac. Gostujući u emisiji „Aktuelno“ lokalne naprednjačke televizije Bajić je osudio Aljbina Kurtija i njegovu ratobornu retoriku prema porodici dragog nam predsednika. Njegovo izlaganje u lokalnom kontekstu je svojevrsni nonsens i ima ulogu veličanja lika i dela Aleksandra Vučića. Mišljenje Živana Bajića o Aljbinu Kurtiju je bitno i važno koliko i mišljenje pastira sa Stare planine o nedelji mode u Parizu.
Ali zašto se ovaj napredni mediokritet uhvatio Aljbina Kurtija? Pa uhvatio se jer mora da skrene pažnju sa Milana Radoičića, čoveka povezanim sa njegovim predsednikom. Radoičić, lokalni tajkun, jedan od onih koji „čuvaju Srbiju na Kosovu“ pod patronatom Srpske Napredne stranke. Zašto Živan pre Danila i Vučićeve porodice nije odgovorio na pitanje šta će ovaj čovek u Banjskoj sa pancirom i ljudima naoružanim dugim cevima? Ko je poslao te ljude dole? Odakle im oružje i logistika?
Skretanje pažnje sa ozbiljnih tema je svakako strategija SNS. Bolje se baviti Danilom i Aljbinom Kurtijem nego ljudima koje je neko naoružao i poslao na Kosovo. Nesretni predsednik gradskog odbora SNS Šabac je žvakao skoro 24 minuta o teroristima zaobilazeći svaku bitnu temu koja se tiče problema građana Srbije. Sreća u nesreći je da su objave na stranici lokalne televizije na nivou statističke greške, pa je i ova sramota ostala rezervisana samo za pasionirane ljubitelje ove SNS televizije.