Može li ujedinjena opozicija da pomrsi račune Naprednjacima u Šapcu

S obzirom da je ujedinjenje opozicije u Šapcu već izvesno...

Može li ujedinjena opozicija da pomrsi račune Naprednjacima u Šapcu
S obzirom da je ujedinjenje opozicije u Šapcu već izvesno, može se reći da će situacija bar što se tiče lokalnih izbora biti poprilično neizvesna. Sva istraživanja rađena na teritoriji grada Šapca govore da je vladajuća koalicija SNS-Zapadna Srbija ozbiljno izgubila poverenje građana barem kada je grad u pitanju. Osipanje glasačkog tela na koji naprednjaci računaju, svakako bi dala šansu ujedinjenoj opoziciji koja bi barem prema predviđanjima istraživačkih centara mogla da ostvari dobar rezultat isključivo ako nastupi u jednoj koloni. Skoro da je izvesno da će stranke Zajedno, SPO, DS, Srce Srbije, Nada, PSG i Narodni pokret Srbija napraviti zajedničku strategiju kada su u pitanju izbori u Šapcu i nastupiti zajedno.
Kada su izbori u pitanju, ponavljanje situacije iz 2020. godine je malo verovatno. Razlog su tekuće afere stranke na vlasti kojih je iz dana u dan sve više a životni standard sve lošiji. Pritisak lokalnih političara na bezrezervnu podršku u vidu prisilie i nepotizma , svakako će se odraziti i na izborni rezultat. Nerešeni problemi zagađenja, nesankcionisanje batinaša sa mosta i nedomaćinsko ponašanje prema samom gradu, itekako su dobri razlozi da i sami simpatizeri SNS izaberu alternativu barem kada je rukovođenje gradom u pitanju.
Naprednjaci bi u ovom scenariju mogli da računaju samo na Zapadnu Srbiju, SPS, PUPS, Jedinstvenu Srbiju i eventualno jače stranke desno orijentisane, uključujući Dveri i Zavetnike gde je kompromis moguć i izvestan. Da li će na lokalnom nivou sve biti po meri opozicije ili vladajuće stranke teško je reći, istorija političkih preletanja u našem gradu je nešto što nam je itekako poznato. Da li će prva ozbiljna polarizacija stranaka u Šapcu doneti promene i pomoći običnom građaninu da jasnije vidi celokupnu sliku, ostaje nam da vidimo.