Ključ Šapca Ani Brnabić?

Šabački ključ hromirane površine izgleda ćiriličnog slova "Ш"...

Ključ Šapca Ani Brnabić?
Šabački ključ hromirane površine izgleda ćiriličnog slova "Ш" prešao je u ruke osobe koja svakako nikako ne bi smela ni da ga dodirne. Taman kad smo se oporavili od mlađanog Amidžića, naprednjaci su uspeli da se zlurado nakeze Šapčanima svojim naopakim izborom. Ključ grada su dali nikom drugom do Ani Brnabić! Ana Brnabić je i pre nego što je bila postavljena (ne i izabrana) na mesto predsednice Vlade jasno ocrtala naznake šta javnost može da očekuje od nje: nepoznavanje Ustava i zakona zemlje na čijem se čelu našla, okretanje glave od svake afere u kojoj bi se našli naprednjaci, nevešte medijske nastupe, besmislene izjave koje govore o potpunom neshvatanju situacije koja je okružuje, te bezrezervno divljenje i obožavanje prema onome koga zove “šefom”.
Setimo se, još u junu 2017. Brnabićeva je izjavila da “Vučić treba da ima ulogu mentora nad premijerom u prvih nekoliko meseci”, bez ikakvog shvatanja o tome koliki “faul” pravi.
Odmah potom, u avgustu 2017, saglasila se sa jednom od brojnih “inicijativa” Aleksandra Vulina, ovog puta da bi bilo dobro da počnu da se kače slike predsednika Vučića po državnim institucijama. “Mislim da treba da se nastavi da se jača kult nacionalnih simbola pre svega u Srbiji – i grba i zastave, i mislim da je to nešto što nam je malo falilo u prošlosti, tako da nemam nikakav problem sa tim da se slike predsednika stavljaju u institucijama, državnim institucijama”, rekla je Brnabićeva tada. Kako god, nema sumnje da je za vreme njenog obavljanja premijerske funkcije Srbiju potresao čitav niz afera koje, naravno, nisu ni izbliza rešene, čak i u slučajevima kada su pohapšeni neposredni osumnjičeni, poput grupe Veljka Belivuka. Silni znan i još uvek neznan kriminal zbio se upravo za vreme njene “vlasti” – “Krušik”, “Jovanjica”, plagirane diplome i doktorati, naplatna rampa “Doljevac”, divlja gradnja svuda pa i na vrhu Kopaonika, paljenje kuće novinaru, brutalna ubistva koja su godinama tolerisana… samo su neke od najkrupnijih stvari – da ne pominjemo silne poslove koje od države dobijaju firme u kojima rade ili su radili muževi ili braća najviših funkcionera, uključujući i njenog brata Igora Brnabića.
Na početku prvog mandata, Brnabićeva se našalila na svoj račun: “Svejedno kako me sada zovu (fikus, ikebana…), volela bih da me na kraju mandata zovu uspešna i efikasna predsednica Vlade”. Ona je po svemu ovome jedino uspešna kod lokalnih naprednjaka u Šapcu koji su joj su joj dali ključeve grada. Na njenu žalost, pravi Šapčani je nikada neće zvati kako što bi ona volela.