Da li smo upravo bili svedoci zloupotrebe dece i omladine iz sportskih klubova u političke svrhe?

Otvaranje novog auto-puta Ruma – Šabac pokazalo je ono o čemu smo samo pre nekoliko godina...

Da li smo upravo bili svedoci zloupotrebe dece i omladine iz sportskih klubova u političke svrhe?
Otvaranje novog auto-puta Ruma – Šabac pokazalo je ono o čemu smo samo pre nekoliko godina mogli samo da sanjamo. Zarad lika i dela predsednika Srbije i Srpske napredne stranke u Šapcu mobilisani su svi mogući resursi da bi „Potemkinovo selo“ izgledalo što lepše. Za sve one koji ne znaju šta je „Potemkinovo selo“, objasnićemo, to su lažna, veštačka sela postavljena pored puta kojima je Potemkin zadivio (obmanuo) rusku caricu Katarinu. Na taj način hteo je sebe predstaviti odgovornim za napredak tadašnje Rusije. Kao i Potemkin sadašnji gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je organizovanim prevozom i dnevnicama pokušao predsedniku da prikaže naš grad lepšim nego što jeste.
Sabiranje i organizovan prevoz nisu ništa novo za ovu stranku koja svoje glasače prisilom i podmićivanjem tera da prisustvuju skupovima. Međutim ono što je itekako sporno je upotreba šabačkih sportskih klubova u mašineriji Srpske napredne stranke. Naime, na skup su bili dovedeni: Ženski košarkaški klub, vaterpolisti Šapca, fudbaleri Mačve, rukometašice i mnogi drugi klubovi i sportski radnici. Pošto se pretežno radilo o omladinskim selekcijama, slika dece koja izlaze iz autobusa svakako nam je ostala urezana u pamćenje. Ko je od sportskih radnika dozvolio zloupotrebu „dobrim delom“ maloletnih lica u očiglednoj predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke?
Da li uopšte ima granica kada su deca u pitanju? Da li su roditelji istih bili obavešteni gde se oni nalaze? Da li su šabački „sportski radnici“ dobili uopšte neku saglasnost da ih vode na očigledno stranački skup podrške SNS? Očigledno je da su vladajući šabački političari dali sebi pravo da donose odluke bez pristanka bilo koga.
Pošto je Sportski savez Šapca u nadležnosti Zapadne Srbije i Nemanje Pajića ne treba da čudi ovakav razvoj događaja. I sam Nemanja Pajić je sa zakupljenim autobusom i članovima svojke stranke prisustvovao ovom predizbornom skupu. Pored njega na skupu su se našli zaposleni u Domu Zdravlja Šabac, Predškolske ustanove „Naše dete“ , Centra za socijalni rad kao i mnogi drugi povezani sa ovom strankom. Kakve li ironije, izgleda da je jedino Vučić shvatio apsurd ovog performansa šabačkog SNS. Naime, na poltronsko obraćanje gradonačelnika Šapca i pominjanje Pocerskog vina, isti mu je odgovorio „Donećeš to u Beograd kad budeš imao rezultate“, što nam jasno govori s kim imamo posla ovde u gradu a to je grupa primitivaca i kabadahija bez rezultata, koja ne preza ni od čega.